Web Analytics Made Easy - Statcounter

آفتاب‌‌نیوز :

امیرجعفرپور در آیین پایان تولید خودروی ۴۰۵ جی‌ال‌ایکس بنزینی در جمع‌خبرنگاران، اظهار کرد: پژو ۴۰۵، ۲۷سال است که در کشور تولید می‌شود؛ روز به‌ روز بهبود پیدا کرد؛ از یورو ۲ به یورو ۴ ارتقا یافت و طبق مصوباتی که دولت داشت، قرار بود تا این خودروها به یورو ۵ برسد. همچنین نیاز بود که استانداردهای ایمنی و استانداردهای هشتادوپنجگانه در خودرو اعمال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با اعمال این استانداردها، افزایش هزینه بسیاری برای این خودروها به‌ بار می‌آمد و این افزایش هزینه مقرون به‌ صرفه نبود.

وی در خصوص سرنوشت خط تولید ۴۰۵پس از توقف عنوان کرد: با توقف تولید ۴۰۵ قرار است تا در این خط پژو پرشیا با قابلیت‌های بالاتری تولید و با تولید ۱۸۰ عدد در روز جایگزین شود. خوشبختانه ایران‌خودرو خراسان در بین سایت‌های پنج‌گانه ایران‌خودرو در کشور، موفق‌ترین، چابک‌ترین و پرتلاش‌ترین مجموعه است که باکیفیت‌ترین خودروها را عرضه می‌کند.

معاون مدیرکل صنایع خودرو و نیروی محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: تصمیم گرفته شد تا تولید پژو ۴۰۵ متوقف شده و خودروهایی مانند k۱۳۲ تا اواخر امسال جایگزین شود. همچنین قرار است خودروهایی مانند ۲۰۷، دناپلاس و راناپلاس با تغییراتی در ظاهر عرضه شوند.

جعفرپور با اشاره به تولید داخلی قطعات و تجهیزات خودرو، تصریح کرد: خوشبختانه درصد قابل توجهی از قطعات و تجهیزات خودرو ایرانی و بومی شده‌ است. شاید در سه سال گذشته درصد قطعات ایرانی کم‌تر از ۵۰ درصد بود اما برای خودروهایی که درحال حاضر تولید می‌شود، این رقم بالغ بر ۹۰ درصد بوده و برای مدل k۱۳۲ به ۹۲ درصد خواهد رسید. امیدواریم با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، جشن خودکفایی تولید قطعات و خودرو را در کشور داشته ‌باشیم.

نظارت پنج نهاد بر قرعه‌کشی و پیش‌فروش خودروها

وی در خصوص امکان بروز تقلب در قرعه‌کشی و پیش‌فروش‌ خودروها گفت: قرعه‌کشی و پیش‌فروش خودروها تحت نظارت پنج نهاد نظارتی وزارت اطلاعات، دادستانی کل کشور، سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تولیدکنندگان و سازمان نظارتی قوه مقننه انجام شده و در تمام لحظات، فرایند برنامه‌ریزی‌ها و نرم‌افزارهای این عملیات کنترل مضاعف صورت گرفته تا هیچ‌گونه خدشه و نگرانی راجع به آن وجود نداشته ‌باشد.

معاون مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: تا انتهای سال چهار پیش‌فروش خواهیم‌ داشت که در قرعه‌کشی تحویل خودرو از یک تا ۹۰ روز طول می‌کشد. در پیش‌فروش تحویل خودرو نیز از ۹۱ تا ۳۶۵ روز به طول می‌انجامد.

جعفرپور بیان کرد: قیمت نوع فروش فوق‌العاده قطعی و بر اساس لحظه‌ای است که وجه واریز می‌شود اما در پیش‌فروش قیمت‌ خودرو با توجه به قیمت روز بوده که مشتری نیمی از پول را در هنگام قرعه‌کشی و نیم دیگر را هنگام تحویل خودرو با توجه به قیمت روز می‌پردازد.

معاون مدیرکل صنایع خودرو و نیرومحرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص علت تفاوت قیمت و حباب قیمتی خاطرنشان کرد: علت تفاوت قیمت این است که در قیمتی که شورای رقابتی اعلام می‌کند، جانب مصرف‌کننده بیش‌تر و جانب‌ تولیدکننده بسیار کم در نظر گرفته می‌شود. به‌ نظر می‌رسد که اگر قیمت‌ها به حاشیه بازار نزدیک‌تر شود و تولید را سودآور کند، طبیعتا کمک جدی به رشد قطعه‌سازی در کشور و ارتقای روزافزون خودروها به روش کیفی و کمی خواهد کرد.

تولید ۴۰ هزار پژوپارس جایگزین ۴۰۵ تا پایان سال

در ادامه بیژن زاهدی‌فرد، مدیرعامل ایران‌خودرو خراسان، در خصوص خودرو جایگزین ۴۰۵ اظهار کرد: جایگزین این خودرو پژو پارس خواهد بود که با ۱۳۰ دستگاه در روز تولید آن آغاز شده و تا ۲۰۰ عدد ادامه پیدا می‌کند. همچنین قرار است تا پایان سال ۴۰ هزار دستگاه پژوپارس تولیدشود.

وی با اشاره به خودروهای جایگزین سوزوکی نیز عنوان کرد: به‌دلیل تحریم‌ها تولید سوزوکی متوقف شده‌ و هایما به عنوان جایگزینی برای این خودرو در حال تولید است. همچنین خودرو چینی با نام N۵ تا پایان سال وارد می‌شود که با داخلی‌سازی ۲۰ درصد تولید آن آغاز خواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: ایران خودرو سایپا تا پایان سال ایران خودرو قرعه کشی پیش فروش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۵۸۲۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟

به گزارش خبرآنلاین اینکه چرا خودروسازان دولتی طی چندین ماه اخیر عرضه جدیدی نداشته‌اند، جای تامل دارد.

روزنامه فرهیختگان نوشت:آنطور که معاون وزیر صمت می‌گوید مسئولان سابق وزارت صمت در دو عرضه اواخر اسفند 1401 و اردیبهشت و خرداد 1402 همه تولیدات خودروسازان را پیش‌پیش به فروش رسانده‌اند. این موضوع درحالی مطرح می‌شود که در اواسط دی‌ماه 1402 تصویر طرحی با تصویب و امضای مسئولان وزارت صمت، خودروسازان و قطعه‌سازان رونمایی شد که براساس آن قرار بود «تا پایان سال 1402 هر خودروساز (ایران‌خودرو و سایپا) 60 هزار دستگاه خودرو (جمعا 120 هزار دستگاه) با قیمت پنج درصد زیر حاشیه بازار به فروش برسانند.»

در همان زمان دبیر انجمن قطعه‌سازان در گفت‌وگویی با مدعی شد معاون اول رئیس‌جمهور با این موضوع موافقت کرده اما پس از آن حواشی زیادی ایجاد شد و کار به تکذیبیه‌های متوالی رسید.

ایران‌خودرو اعلام کرد درخواست فروش تعدادی از محصولات خود به قیمت حاشیه بازار را داده اما با آن موافقت نشده است. دستیار ویژه معاون اول رئیس‌جمهور نیز نقش مخبر را تکذیب کرد و سخنگوی شورای رقابت هرگونه افزایش قیمت را رد کرد.

این اتفاق از یک‌طرف قیمت خودرو را در بازار افزایش داد و از سوی دیگر خودرویی به‌دست مردم نرسید. گفته می‌شود این عرضه 120 هزار دستگاه ظاهرا قرار بوده برای جبران بدهی خودروسازان به قطعه‌سازان صورت گیرد و خودروسازان نیز درکنار تعهدات دیگر بتوانند این 120 هزار دستگاه را از محل افزایش تولید جبران کنند.

تولید یک میلیون دستگاه در سایپا و ایران‌خودرو

بررسی وضعیت تولید دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 نشان می‌دهد مجموع تولید ایران‌خودرو و گروه سایپا طی سال 1402 حدود یک میلیون و 37 هزار دستگاه بوده که رشد نزدیک به 1.5 درصدی نسبت به سال 1401 با یک میلیون و 23 هزار دستگاه داشته است.

طبق این داده‌ها، حجم تولید گروه سایپا نزدیک به 481 هزار دستگاه، با افزایش 7500 دستگاه نسبت به سال 1401 بوده و در گروه ایران‌خودرو نیز حجم تولید 556 هزار و 402 دستگاه بوده که رشد 6400 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است.

درخصوص فروش نیز، گروه ایرن‌خودرو طی سال 1402 نزدیک به 538 هزار دستگاه فروش داشته که کاهش 69 هزار و 500 دستگاهی نسبت به سال 1401 داشته است. گرچه تعداد فروش گروه سایپا مشخص نیست، اما در شرکت مادر سایپا (شرکت اصلی) تعداد فروش طی سال گذشته حدود 315 هزار دستگاه بوده که کاهش 44 هزار دستگاهی (12 درصدی) نسبت به سال 1401 داشته است.

درمجموع، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور طی سال 1402 مطابق با اهداف ترسیم شده وزیر سابق صمت که مدام از تولید 1.5 میلیون دستگاهی خودرو در کشور سخن می‌گفت، رخ نداده است و مجموع تولید خودروسازان دولتی و خصوصی کمتر از رقم مذکور بوده و می‌توان گفت آن تحولی که در بازار خودرو از آن نام برده می‌شد، طی سال 1402 رخ نداده است. با این حال، اگر منصفانه قضاوت کنیم با وضعیت زیانی که خودروسازان دولتی دارند، شاید این مقدار تولید نیز نرمال باشد.

تا انتهای 1403 ثبت‌نام نداریم!

آنطور که در آمارها قابل مشاهده است، تولید و فروش دو خودروساز بزرگ کشور در سال 1402 و یک ماهه نخست امسال اگر هم به اهداف اولیه که تولید 1.5 میلیون خودرو طی‌ یک‌سال بوده، نرسیده اما در گروه ایران‌خودرو تولیدات گروه طی سال 1402 حدود 556 هزار و 402 دستگاه و در گروه سایپا نیز این تعداد حدود 418 هزار دستگاه بوده است.

براین اساس، در گروه ایران‌خودرو تولید طی سال گذشته 6400 دستگاه و در گروه سایپا نیز تولید 7500 دستگاه افزایش داشته است. در بهار 1403 نیز دو خودروساز بیش از 46 هزار دستگاه تولید داشته‌اند. با همه این اوصاف، طی چند ماه اخیر تنها خبری که درخصوص فروش و عرضه دو خودروساز بوده، عمدتا اخباری از جنس عدم ایفای تعهد خودروسازان و بعضا نارضایتی مشتریان از تحویل به‌موقع خودروها بوده است.

اینکه چرا عرضه خودرو و ثبت‌نام‌ها طی چندین ماه اخیر متوقف شده، چندین فرض برای آن قابل تصور است:

فرض اول اینکه خودروسازان بخشی از تولید را احتکار می‌کنند. این موضوع از آمارهای فروش خودروسازان قابل برداشت نیست و به نظر نمی‌رسد خودروسازان پارکینگ کافی برای احتکار حجم بالایی از خودروها را داشته باشند.

فرض دوم از عدم ثبت‌نام و عرضه خودرو در ماه‌های اخیر، می‌تواند با عرضه خارج از سامانه یکپارچه مرتبط باشد. به عبارتی، خودروسازان بخواهند با فروش خودرو در خارج از این سامانه، خودرو را به قیمت بازار بفروشند و این خودروها در نمایندگی‌ها یا شیوه‌های غیررسمی دیگر عرضه شود. «فرهیختگان» اطلاعات کافی از این اتفاق در دسترس ندارد و نمی‌توان به‌طور قطع در این خصوص سخن گفت.

اما فرض سوم از عدم عرضه و ثبت‌نام خودرو توسط دو خودروساز دولتی طی ماه‌های اخیر می‌تواند ناشی از تعهدات گسترده‌ای باشد که مسئولان سابق وزارت صمت با شگردهای عجیب‌وغریب آن را به مردم تحمیل کرده‌اند. به عبارتی، آنچه در دو مرحله اول و دوم در اسفندماه 1401 و اردیبهشت و خردادماه 1402 با عنوان عرضه گسترده خودرو از سوی مسئولان سابق وزارت صمت اعلام شد، باعث شده خودروسازان برای دو سال، پیش‌پیش محصول فروخته باشند و تعهد آنها همچنان ایفا نشده و خودرویی برای عرضه جدید ندارند.

این فرضیه سوم موضوعی است که ۲۴ آبان ۱۴۰۲ منوچهر منطقی، معاون حمل‌ونقل وزیر صمت از آن رونمایی کرد. گرچه از وضعیت عرضه‌های سال 1401 و 1402 مشخص بود این اتفاق رخ خواهد داد، اما مسئولان وزارت صمت در آن مقطع وعده رشد عجیب‌وغریب تولید را می‌دادند و چیزی از این روزها به مردم نمی‌گفتند. حالا منوچهر منطقی می‌گوید عرضه بعدی ایران‌خودرو و سایپا در سامانه یکپارچه منوط به کوتاه‌شدن صف نوبت‌دهی تحویل خودرو و تحویل به متقاضیان ثبت‌نام‌کننده است؛ چراکه هر دو خودروساز بزرگ محصولات‌شان را تا پایان ۱۴۰۳ در سامانه یکپارچه برای فروش، نوبت‌دهی کرده‌اند و برای اینکه این نوبت‌دهی را تمدید کنند باید به این نوبت‌ها پاسخ دهند.

23302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901202

دیگر خبرها

  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا
  • چهار محصول ایران خودرو گران شد
  • غافلگیری سایپا برای متقاضیان این خودرو
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+ قیمت
  • فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا آغار شد | اسامی خودروها، قیمت و زمان تحویل
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • آغاز فروش فوق العاده و پیش فروش محصولات سایپا+جدول
  • قیمت خودرو‌های سایپا امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + جدول
  • تعیین تکلیف تعهدات ساینا Sدو‌گانه سوز+ قیمت
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟